کیست مویی

کیست مویی چیست؟

کیست مویی چیست

کیست مویی به انگلیسی کیست پیلونیدال یا سینوس پیلونیدال، شایع ترین محل کیست مویی قسمت تحتانی ستون فقرات در ناحیه ساکروم می باشد. بیماران معمولا با شکایت ترشح یا درد در این ناحیه مراجعه می کنند. علامت آن وجود یک یا چند عدد سینوس در این ناحیه می باشد. اگر بیمار در مراحل اولیه مراجعه کند می توان بدون عمل جراحی و فقط با فیبر لیزر کیست مویی را از بین برد ولی اگر بیمار در مراحل بعدی و با عوارضی چون فیستوله شدن کیست مویی مراجعه کند باید بافت حاوی این کیست با لیزر برداشته شود.

چون عود این بیماری شایع است هنگام عمل باید بافت حاوی سینوس به طور کامل برداشته شود و بعد از عمل نیز بیمار باید از رویش مو در این ناحیه جلوگیری کند.
کیست مویی اغلب در مردان جوان بروز می کند. همچنین افرادی که شغل های نشسته دارند و برای مدت طولانی می نشینند اگر مراقب نباشند و برای مدت طولانی بر روی سطوح سخت بشینند دچار عارضه کیست مویی می شوند.

علائم کیست مویی

زمانی که کیست مویی بروز می کند ممکن است شما علامت خاصی را مشاهده نکنید. تنها یک برجستگی در قسمت انتهایی ستون فقرات را می بینید که گاها چند سوراخ بر روی آن است. در مراحل اولیه ممکن است این سوراخ ها نیز مشاهده نشوند. به مرور که کیست مویی دچار آبسه می شود علائم کیست مویی به ترتیب زیر و به وضوح مشاهده می شود

  • درد
  • قرمزی پوست
  • ترشحات چرکی و خون از سوراخ ایجاد شده بر روی کیست
  • بوی بد ترشحات چرکی
  • چه زمانی برای کیست مویی باید به متخصص مراجعه کرد

برای درمان کیست مویی باید به یک متخصص جراحی که ترجیجا با لیزر کار می کند مراجعه کنید. به محض این که به بروز کیست مویی مشکوک شدید سریعا به متخصص مراجعه کنید. یک متخصص جراحی با تجربه می تواند با اولین ویزیت بیماری شما را تشخیص داده و بهترین روش درمان را برای شما انتخاب کند. توجه کنید مراجعه به موقع به پزشک متخصص نه تنها ضرری ندارد بلکه از بروز عوارض کیست مویی جلوگیری کرده و در برخی موارد خاص همین مراجعه به موقع نجات دهنده است.

علت بروز کیست مویی

علت دقیق بروز کیست مویی به طور مشخص معلوم نیست اما مواردی که در اکثر بیماران مبتلا به کیست مویی بسیار مشترک است وجود موهای زائد و زخیم در این ناحیه است. با برگشت مو به داخل پوست منطقه کیست مویی شکل گرفته و کم کم علائم غیر قابل تحمل کیست مویی را از خود بروز می دهد. نشستن های طولانی پوشیدن لباس های تنگ و پلاستیکی که به ناحیه فشار وارد می کند و منجر به حساسیت پوست می شود همه و همه می توانند دلیلی بر برگشت مو در زیر پوست و ایجاد کیست مویی شود.

عوامل اقزایش دهنده خطر کیست مویی

عوامل جدی که منجر به بروز کیست مویی می شود شامل موارد زیر است:

  • مردان بیشتر از زنان به کیست مویی مبتلا می شوند
  • نوجوانان و افراد جوان به خصوص افراد زیر ۲۰ سال
  • چاقی و اضافه وزن
  • روش زندگی کم تحرک و کم فعالیت
  • شغل هایی که نیاز به نشستن طولانی دارد
  • موهای زائد زیاد و پر پشت
  • موهای زخیم و زبر

عوارض کیست مویی

اگر کیست مویی درمان نشود و برای مدت طولانی به حال خود رها شود منجر به آبسه و در نهایت بروز فیستول می شود در برخی موارد نیز خطر بروز نوعی سرطان پوست به نام  squamous cell carcinoma می گردد.

جلوگیری از بروز کیست مویی

برای جلوگیری از کیست مویی به موارد زیر توجه کنید:

  • ناحیه را تمیز و خشک نگهدارید
  • اگر اضافه وزن دارید حتما رژیم بگیرید و وزن خود را کاهش دهید
  • از نشستن طولانی خودداری کنید و هر ۳۰ دقیقه بایستید

اگر در گذشته مبتلا به کیست مویی شده اید بهترین روش برای جلوگیری از عود کیست مویی شیو ناحیه و موزدایی منظم است که بهترین روش موزدایی لیزر موهای زائد و ریشه کن کردن مو در این ناحیه است.

درمان کیست مویی

روش درمان کیست مویی جز تخلیه و درناژ جدار و محتویات کیست نمی باشد. اما روش های گوناگون و مراحل مختلفی به بیماران پیشنهاد می شود. در بین روش های مختلف درمان کیست مویی بهترین روشی که برای اکثر بیماران کاربرد دارد لیزر کیست مویی به روش بسته و توسط متخصص جراحی و لیزر باتجربه می باشد. این روش جراحی سرپایی با لیزر پرتوان و با بی حسی و بدون بیهوشی و بدون درد انجام می شود.

author-avatar

درباره دکتر زهرا سعادتی

دکتر زهرا سعادتی اولین زن جراح در ایران که جراحی بیماری های نشیمنگاه با لیزر پرتوان را به طور تخصصی و ماهرانه انجام داده اند. ایشان فارغ التحصیل ۱۳۷۸سال از دانشگاه شهید بهشتی تهران و دارای بورد تخصصی می باشند. ایشان هزاران جراحی موفق با لیزر را طی سالیان طولانی انجام داده اند. تلفن ثابت تماس با مطب با پیش شماره تهران 22761600 و 22766853 و شماره موبایل و واتساپ 09120052674

4 دیدگاه برای “کیست مویی چیست؟

  1. زهرا گفت:

    سلام خانم دکتر من ۳ساله که کیست موی دارم الانم۱۷ سالمه نمی خوام برم جراحی کنم از طرفی نمی تونم بیام تهران میشه راهنمایی بکنین واینکه این مدت طولانی خطرناکه برام ممنون میشم

    1. سلام توصیه می کنم لیزر کیست مویی به روش بسته و پلاستیک را نزد یک متخصص جراحی و لیزر ماهر انجام دهید. تا زمان عمل حتما موهای زائد ناحیه را به طور منظم با یک روش مطمئن مثل لیزر موهای زائد از ببرید. به ناحیه فشار نیاورید. و همواره محل کیست مویی را تمیز و خشک نگهدارید.

  2. نگار گفت:

    سلام شوهرمن چندین ساله کیست مویی داره وهرچندماه یکبارعفونت میکنه ولی چون مشکل پلاکت داره نمیتونه عمل کنه گروه خونیشم oمنفی هست بدلیل نبودپلاکت نتونسته تهالشودربیاره تامشکل پلاکتش حل بشه

    1. لطفا از مطب وقت ویزیت بگیرید. اگر متخصص معالج ایشان تایید کنند ممکن است بتوانیم لیزر کیست مویی را تحت بی حسی برای ایشان انجام دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *