کیست مویی

عوامل به وجود آمدن کیست مویی چیست؟

عوامل به وجود آمدن کیست مویی

کیست مویی یکی از بیماری های شایع پوستی است که معمولا در سنین جوانی رخ می دهد. عوامل به وجود آمدن این بیماری ، متعدد هستند و افراد مستعد ابتلا به این بیماری، با در نظر گرفتن این عوامل می توانند خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهند.

شاید این سوال برای شما نیز پیش آمده باشد که کیست مویی چگونه به وجود می آید. در واقع اگر شما با نحوه به وجود آمدن این بیماری آشنایی داشته باشید، می توانید سریعتر این بیماری را تشخیص داده و درمان کنید.

کیست مویی در ساکروم

علت بروز کیست مویی

این سوالی است که برای افرادی که مستعد ابتلا به این بیماری هستند، پیش می آید. در پاسخ به این سوال باید گفت که بیماری کیست مویی در اواخر قرن ۱۹ام میلادی به وجود آمد و توسط Richard Manning به عنوان سینوس پیلونیدال معرفی شد. تحقیقاتی که بر روی هزاران بیمار طی ۳۵ سال به عمل آمده است، نشان می دهد که نوع مو، میزان عمق شکاف بین باسن و میزان آسیب پذیری، با هم رابطه ای متقابل دارند و باعث به وجود آمدن اولین شاخه مو شده، سپس موها بیشتر و بیشتر شده و همین امر سبب به وجود آمدن کیست مویی می شود. البته در برخی از موارد نیز این بیماری به صورت ارثی و مادرزادی در بیمار وجود دارد. نظریه های بسیاری در مورد کیست مویی وجود دارد که نشان می دهند کیست مویی چگونه به وجود می آید.

سینوس پیلونیدال، حفره یا کانالی است که معمولا در قسمت بالای شکاف باسن، به وجود می آید. این کیست حاوی مو و پوست بوده و پس از گذشت زمان، کیست بزرگتر شده و آبسه می کند. در این هنگام، بیمار دچار درد و تورم در ناحیه کیست شده و امکان نشستن و انجام یک سری فعالیت های روزانه برای وی سخت می شود.

کیست مویی چگونه به وجود می آید

عوامل به وجود آمدن کیست مویی عبارتند از:

نشستن های طولانی مدت از مهمترین عوامل به آمدن کیست مویی است. بنابراین افرادی مانند رانندگان، آرایشگران، کارمندان و … بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند.

نشستن های طولانی مدت باعث به وجود آمدن فشار و اصطکاک در قسمت شکاف بین باسن شده و همین امر باعث به وجود آمدن این عارضه پوستی می شود.

پوشیدن لباس های تنگ از دیگر عوامل است. لباس های تنگ باعث ایجاد فشار و اصطکاک بیشتر در سطح پوست شده و موهای در حال رشد نیز، پوست را تحریک می کنند

دوچرخه سواری نیز به علت نشستن طولانی مدت و ایجاد فشار بر روی ناحیه شکاف بین باسن شده و دلیلی برای بروز آن است.

برخی از نوزادان به صورت مادرزادی به این بیماری مبتلا هستند. در این دسته از نوزادان ناحیه ای به نام ساکروم در قسمت بالای شکاف باسن وجود دارد که در صورت آلوده شدن این نقطه، کیست مویی به وجود می آید.

سابقه خانوادگی در به وجود آمدن این بیماری می تواند بسیار تاثیر گذار باشد.

عرق کردن و مرطوب بودن پوست باعث نفوذ رطوبت به داخل حفره شده و این امر باعث می شود اکسیژن کافی به منطقه مورد نظر نرسد. همین امر سبب ایجاد باکتری های بی هوازی شده که یکی از مهمترین عوامل به وجود آمدن کیست مویی می باشند.

تراکم بالای موها در قسمت شکاف بین باسن نیز از عوامل مهم تشکیل این بیماری است.

افرادی که شکاف بین باسن آنها دارای عمق بیشتری است، بیشتر از سایر افراد در معرض ابتلا به این بیماری هستند.

چاقی از دیگر عوامل ابتلا به سینوس پیلونیدال است. افرادی که دچار اضافه وزن و چاقی هستند، شکاف بین باسن آنها عمق بیشتری داشته و بیشتر عرق می کنند. همین امر سبب ایجاد کیست مویی می شود.

علاوه بر عوامل ذکر شده، عواملی مانند جنسیت، نوع موها و سن نیز به صورت غیر مستقیم تاثیر می گذارند. معمولا مردان  جوان به دلیل داشتن موهای بیشتر و ضخیم تر، نسبت به زنان بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند. در واقع پر مویی و داشتن موهای ضخیم، تاثیر بسیاری دارند . بنابراین این دسته از افراد باید همیشه موهای خود را با روش های مختلف مو زدایی، بردارند.

عود مجدد کیست مویی بعد از عمل جراحی

در برخی موارد بیمار نسبت به درمان و جراحی کیست مویی اقدام کرده است اما مجدد دچار عود کیست مویی می شود. این بیماران معمولا روش زندگی قبلی را تغییر نداده اند و یا موهای زائد ناحیه پایین کمر را به درستی از بین نمی برند. عده ای نیز به دلیل جراحی ناموفق یا طولانی شدن دوره نقاهت بعد از جراحی کیست مویی مجدد دچار کیست مویی می شوند. برای جلوگیری از به وجود آمدن مجدد کیست مویی توصیه می شود به یک متخصص جراحی و لیزر ماهر مراجعه کنید  تا لیزر کیست مویی را به روش بسته و بدون عود و بازگشت برای شما انجام دهند. از یک روش مناسب مثل لیزر موهای زائد نیز برای از بین بردن موهای زائد ناحیه استفاده کنید.

بعد از این که کیست مویی به وجود آمد

بعد از این که کیست مویی به وجود آمد باید به یک متخصص جراحی عمومی برای عمل جراحی کیست مویی مراجعه کنید. هرچند که توصیه می شود اگر به متخصص جراحی و لیزر دسترسی دارید برای لیزر کیست مویی به روش بسته اقدام کنید. برای انجام لیزر به یک متخصص جراحی و لیزر باتجربه و ماهر مراجعه کنید و از او در این مورد مشورت بخواهید. کیست مویی مانند یک برآمدگی است که از ترکیب پوست و مو به وجود می آید. کیست مویی در همه مناطق بدن ممکن است به وجود آید ، اما این بیماری معمولا در قسم  پایین کمر و بالای شکاف باسن به وجود می آید.  کیست مویی، معمولا در مراحل اولیه بیماری غیرقابل تشخیص است. اما با پیشرفت بیماری، کیست آبسه کرده و دردناک می شود که در این زمان کیست مویی قابل تشخیص بوده و هر چه سریعتر باید درمان شود. درد، قرمزی ، تورم و رطوبت در ناحیه مورد نظر از مهمترین علائم ایجاد کیست مویی هستند. همچنین در برخی از موارد بیمار دچار حالت تهوع، ضعف و تب می شود. افراد مستعد ابتلا به این بیماری می توانند با تمیز نگه داشتن محل مورد نظر، کاهش وزن، عدم نشستن های طولانی مدت و مو زدایی به صورت مرتب در ناحیه مورد نظر، خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهند.

author-avatar

درباره دکتر زهرا سعادتی

دکتر زهرا سعادتی اولین زن جراح در ایران که جراحی بیماری های نشیمنگاه با لیزر پرتوان را به طور تخصصی و ماهرانه انجام داده اند. ایشان فارغ التحصیل ۱۳۷۸سال از دانشگاه شهید بهشتی تهران و دارای بورد تخصصی می باشند. ایشان هزاران جراحی موفق با لیزر را طی سالیان طولانی انجام داده اند. تلفن ثابت تماس با مطب با پیش شماره تهران 22761600 و 22766853 و شماره موبایل و واتساپ 09120052674

8 دیدگاه برای “عوامل به وجود آمدن کیست مویی چیست؟

  1. رضا گفت:

    دوماه نیم عمل کردم به صورت باز ولی هنوز جاش خوب نشده است باید چه کار کنم.

    1. زهرا سعادتی گفت:

      اگر به طور کل بهبودی حاصل نشده است باید موضوع را با جراح معالج خود در میان بگذارید. بعد از جراحی باز کیست مویی بسته به فیزیولوژی بدن بیمار و نوع مراقبت و تغذیه بیمار بهبودی کامل زخم از ۲ تا ۶ ماه ممکن است طول بکشد.

    2. محمد صادق گفت:

      سلام ببخشید من الان سه روزه دچار کیست مویی شدم اگر برم دکتر ب عمل نیاز داره؟

      1. درمان کیست مویی ممکن است با عمل جراحی به طور باز و یا جراحی لیزر کیست مویی انجام شود و درمان دارویی ندارد. بهترین و جدیدترین روش درمان این بیماری جراحی بسته و پلاستیک با لیزر پرتوان است.

  2. ایلیا گفت:

    من ۸ ماهه عمل کردم الان میتونم دوچرخه سواری کنم؟

    1. زهرا سعادتی گفت:

      سلام اگر زخم جراحی کیست مویی بهبود یافته و به ناحیه عمل فشار وارد نکنید مانعی ندارد.

  3. کریم گفت:

    سلام هزینه درمان با لیزر چقدر است؟

    1. بعد از ویزیت بیمار تعیین می گردد. برای اطلاع از حدود هزینه های لیزر می توانید با مطب تماس بگیرید. پیش شماره تهران 22766853 و 22761600 و 09120052674

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *