عمل های جراحی باسن ۳ گروه هستند. کوچک کردن باسن: برای بیمارانی که از پرچربی بودن باسن شاکی هستند. بزرگ کردن باسن: برای بیمارانی که خواهان حجیم شدن باسن هستند. لیفت باسن: برای بیمارانی که به علت کاهش وزن دچار شلی و افتادگی پوست باسن شده اند.
بزرگ کردن باسن
بزرگ کردن باسن به دو روش انجام می شود یکی با تزریق چربی و دیگری با روش پروتز باسن. روش تزریق چربی برای بیمارانی انجام می شود که بانک چربی کافی دارند. این روش نسبت به روش پروتز باسن ارجح است زیرا خطرات و مشکلات پروتز باسن را ندارد. اما اگر بیمار بانک چربی کافی نداشته باشد پروتز باسن جهت بزرگ کردن باسن ایشان پیشنهاد می شود.
تزریق چربی
چربی را می توان از شکم؛ پهلو ها و ران ها ساکشن کرده و به باسن تزریق کرد. اگر ساکشن چربی بدون فشار منفی زیاد انجام شود پاره شدن و تخریب سلول های چربی به حداقل می رسد.تزریق چربی احتمال پس زدن پروتز را ندارد و عمل کم خطرتری است.این عمل راحت بوده ولی به علت این که هنگام نشستن ؛فشار وزن بدن به این قسمت وارد می شود باعث جابجایی چربی و افزایش جذب آن می شود.فعالیت نرمال بعد از دو روز و فعالیت فیزیکی بعد از دو هفته شروع می شود .اشکال این روش احتمال جذب چربی و نیاز به تزریق مجدد است
استفاده از پروتز برای حجیم کردن باسن
این پروتز از جنس سیلیکون بوده و از پروتز سینه محکم تر است.عمل جراحی از خطی بطول ۵ سانتیمتر در چین بین دو باسن از روی ناحیه ساکروم در باسن دو طرف گذاشته می شود.
پروتز را در ۳ قسمت می توان گذاشت
۱- زیر فاشیا ۲ -لابه لای عضلات باسن ۳-زیر عضلات باسن
انواع پروتز باسن
- پروتز سیلیکون ژلی
- پروتز سیلیکون الاستیک با قوام سفت
انتخاب نوع پروتز باسن بر اساس قوام عضله باسن در معاینه است. برای افرادی که نیاز به افزایش تون ناحیه باسن دارند مانند افرادی که دچار پتوز و شلی این ناحیه هستند”افرادی که دفرمیتی مادر زادی و اکتسابی در این ناحیه دارند”افرادی که باسن غیر قرینه دارند”یا افرادی که عمل ثانویه برای بزرگ کردن باسن دارند می توان از پروتز سیلیکونی الاستیک با قوام سفت استفاده کرد
در افرادی که نیاز به افزایش تون باسن ندارند و تون عضلات خوب است می توان از پروتز سیلیکونی ژلی استفاده کرد.
روش انجام عمل پروتز باسن
در حالت ایستاده دو خط می کشیم خط فوقانی در حد کرست ایلیاک و خط تحتانی در حد چین زیر باسن. بین این دو خط را به سه قسمت مساوی تقسیم می کنیم. ثلث تحتانی در هنگام نشستن وزن بدن را تحمل می کند و با آن کاری نداریم. پروتز در ثلث میانی گذاشته می شود.
این عمل زیر بیهوشی عمومی یا با بی حسی موضعی انجام می شود. زمان عمل حدود ۲ ساعت است. بیمار باید دو هفته قبل و بعد از عمل پروتز باسن اسپرین و سالیسیلات ها را قطع کند
عمل جراحی با برش در قسمت زیرین باسن احتمال عفونت را بالا برده و زمان بهبودی را طولانی می کند و حتی گاهی مجبور به خارج کردن پروتز می شویم. بهترین راه عمل برش ۵ تا ۸ سانتی متر در خط وسط روی ناحیه ساکروم می باشد.
این روش عارضه عمده ای نداشته و خطر عفونت را کم می کند. این تکنیک به پارگی پروتز نیز مقاوم است. برش ۴ سانتی متر با مقعد فاصله دارد و ناحیه مقعد با سوچوری با گاز بتادینی از ناحیه عمل جدا می شود.پروتز بین عضله گلوتئوس ماگزیموس و مدیوس گذاشته می شود”باید دقت کرد که پروتز در بالای محل نشستن گذاشته شود طوری که بیمار هیچ گاه روی ان ننشیند. پروتز در هر طرف ۴ سانتی متر از خط وسط فاصله دارد.
بعد از گذاشتن پروتز ؛ فاشیا در دو طرف بطور کامل و جداگانه بسته می شود.به علت احتمال سروما جهت تخلیه ترشحات می توان در هر طرف درن گذاشته و بعد از کاهش ترشحات آن را خارج کرد . بعد از عمل بیمار باید دقیقا به توصیه های پزشک مربوطه عمل کرده از نشستن روی پروتز خودداری کند و حداقل بمدت ۲ هفته از فشار آوردن روی پروتز پرهیز کند. بیمار بهتر است دو هفته روی شکم بخوابد . بعد از عمل باید تا روز پنجم که روز حمام کردن است لباس فشاری پوشیده شود. گن باید بدون چین خوردگی بوده و صاف باشد. بیمار باید پوشیدن گن را ۶ تا ۱۲ هفته ادامه دهد.
آنتی بیوتیک سفتر یاگسون یک گرم نیم ساعت قبل از عمل و یک گرم هر ۱۲ ساعت بعد از عمل ۲-۱ روز ادامه داده می شود و سپس سفادروگسیل روزی یک گرم تجویر می شود. مسکن های ضد التهابی و هیدرو کورتیزون تجویز می شود.
دوره ی نقاهت بعد از این عمل ۴ تا ۶ هفته است.بعد از این مدت بیمار می تواند فعالیت های روز مره خود را شروع کند.البته ترمیم کامل در این عمل ۶ تا ۸ ماه طول می کشد.
مراقبت های بعد از عمل جراحی پروتز باسن
روز اول:استراحت برای ۲۴ ساعت
هفته اول: رانندگی نکنید-فعالیت های فیزیکی نداشته باشید
هفته دوم: شروع تدریجی فعالیت های روتین-تا پایان هفته دوم به فعالیت های نرمال به استثنای ورزش بر می گردید.
برای شش هفته: از ورزش اندام تحتانی جلوگیری کنید-تنیس و گلف بازی نکنید-شنا نکنید-سوار اسب و موتور سیکلت نشوید
.نور آفتاب: برای حداقل ۲ تا ۳ هفته از تابش نور افتاب به باسن و اسکار عمل یا روش های برنزه کردن خودداری کنید . فقط می توانید از کرم های برنزه کننده استفاده کنید.
خطرات و عوارض عمل پروتز باسن
-کنتر اکچر کپسول پروتز باسن – پارگی پروتز – عفونت – شیفت پروتز به محل بالا تر – غیر قرینه بودن – چرخش پروتز – سروما – هماتوم – افتادگی پروتز به قسمت تحتانی این عوارض به علت فعالیت های زیاد و شروع زود هنگام آن ها قبل از مقیم شدن پروتز است
شما ممکن است احساس کنید بهترید اما این بدان معنی نیست که شما بهترید.
you must let your body heal or you will be sorry”period
you may feel better but that doesn”t mean you ARE better
درمان عوارض پروتز باسن
اگر سروما خودبخود رفع نشد با جاگذاری درن و شستشوی موضعی با هیدروکورتیزون مرتفع می شود. کنتراکچر کپسول را می توان با التراسوند درمان کرد. عوارضی مانند جابجایی “غیر قرینه بودن و پارگی پروتزنیاز به عمل مجدد دارد.
سلام خواهر زاده ۳۱ ساله من حدود ۱۰ سالهداز سینه فلج شده و زخمی در بالای مقعدش ایجاد شد حدود۲ ساله این زخم کاملا بسته نمیشه و پوستش جوش نمیخوره تخصص دکتر سعادتی مرتبط با بیماری ایشون هست که بیاریمش برای ویزیت ؟
سلام بله درمان زخم مقعد به ایشان مربوط می شود و می توانید به ایشان مراجعه کنید. احتمالا بیمار شما مبتلا به شقاق می باشند. با توجه به وضعیت جسمانی ایشان توصیه می کنم ابتدا از مطب وقت ویزیت آنلاین بگیرید.
سلام پسری هستم ۲۵ ساله در دوران بچگی بشدت چاق بودم و الان که لاغر کردم باسن بنده لاغر نمیشود و حس اذیت شدن در جامعه رو دارم…راهی وجود داره برای بنده؟ (کوچک کردن باسن)
بله می توانید با یکی از روش های ساکشن چربی مثل لیپوماتیک و یا لیزر لیپولیز نسبت به تخلیه چربی و کوچک کردن باسن اقدام نمایید.