کیست مویی در مردان یکی از عارضه های پوستی است که معمولا در قسمت فاصله بین دو باسن و بالای مقعد به وجود می آید. کیست مویی در مردان جوان بین ۱۶ تا ۲۶ سال بسیار شایع است. ابتلا به کیست مویی به عواملی همچون سن، قومیت و جنسیت بستگی دارد. کیست مویی پایین کمر در بین مردان و زنان شیوع دارد و معمولا بر اثر نشستن طولانی و وجود موهای ضخیم در پایین کمر بروز می کند.
کیست مویی پایین کمر در مردان که به نام سینوس پلونیدال نیز شناخته می شود، یک سوراخ کوچک یا تونل در پایین کمر است که مانند یک سوراخ یا منفذ در بدن دیده می شود. این منفذ که معمولا به دلیل سوراخ شدن پوست توسط مو ایجاد می شود، در اطراف فولیکول های مو تشکیل شده و مو به جای اینکه به سمت بیرون رشد کند به داخل پوست برگشته و رشد می کند. بنابراین این منفذ مو محلی برای تجمع موها می شود. این بیماری در هرجای بدن ممکن است به وجود آید اما معمولا کیست مویی در مردان، در قسمت بالای شکاف باسن و درنزدیکی کوکسیکس به وجود می آید.
کیست مویی اگر آلوده شود، به صورت آبسه درآمده و بسیار دردناک می شود. کیست مویی در مردان، بیشتر در افرادی دیده می شود که به واسطه شغل خود مانند راننده ها، اغلب اوقات در طول روز بر روی صندلی می نشینند و در کشورهای دارای آب و هوای گرم ساکن هستند. همچنین چاقی، پوشیدن لباس های تنگ و داشتن موهای زیاد و ضخیم در مردان، شانس ابتلا به کیست مویی را افزایش می دهد.
کیست مویی در مردان بیشتر از زنان اتفاق می افتد و این به دلیل داشتن هورمون های مردانه، موهای بیشتر و ضخیم تر در مردان است. تحقیقات نشان داده است به ازای هر ۳الی ۴ مردی که به این بیماری مبتلا می شوند ممکن است تنها ۱ زن به این بیماری مبتلا شود. کیست مویی در مردان با آنکه در افراد جوان بسیار شایع تر است اما در افراد بین ۱۸ تا ۴۰ سال ممکن است اتفاق بیافتد.
افرادی که بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند، با رعایت برخی از موارد می توانند از وقوع این بیماری پیشگیری نمایند.این عوامل عبارتند از:
بهترین روش درمان کیست مویی در مردان استفاده از لیزر کیست مویی به روش بسته توسط یک متخصص جراحی و لیزر ماهر می باشد. مهمترین مزیت این روش برای مردان این است که زخم ناحیه کیست مویی بسته می شود و بیمار دیگر نیازی به تعویض روزانه پانسمان و استراحت طولانی ندارد. اغلب مردان شغل تمام وقت دارند و یا کارهای سنگین انجام می دهند. به همین دلیل بسته بودن زخم و بازگشت سریع به محل کار و زندگی برای آنها بسیار ارزشمند است.
در جراحی کیست مویی به روش بسته بیماران نهایت یک هفته نیاز به استراحت دارند و این در حالی است که جراحی کیست مویی به روش باز و با ابزاری مثل کوتر و تیغ جراحی حداقل 2 ماه نیاز به استراحت دارند.
بروز اختلالات گوارشی می تواند عامل اصلی بیماری های نشیمنگاه نیز باشد. در اینجا به…
کیست مویی یکی از بیماری های رایج پوستی است که شیوع آن حدود 5 درصد…
تشخیص فیستول مقعدی اولین قدم برای درمان این بیماری است که اگر به موقع و…
بواسیر یا هموروئید واژهای است که در ذهن اکثر بیماران با درد و اختلال در…
آیا برای درمان شقاق مقعدی حتما باید به پزشک مراجعه کنم؟ بهترین دکتر شقاق را…
انواع بیرون زدگی مقعد ممکن است همراه با علائم دیگری بروز کند که به تشخیص…