در مورد علت بروز هموروئید و ریسک فاکتور های مربوط به آن مطالعات بسیاری انجام شده و نشان داده که میزان ابتلاء به هموروئید در هر دو جنس زن و مرد یکسان است و اوج شیوع آن بین سنین ۴۵-۶۵ سال می باشد. ابتلاء به هموروئید قبل از ۲۰ سالگی غیرمعمول بوده است. بنابراین سن می تواند یک علت بروز هموروئید باشد.
زیرا با افزایش سن، بافت ها قدرت و خاصیت ارتجاعی خود را از دست می دهند. افراد سفید پوست و افرادی که از وضعیت اجتماعی اقتصادی بالاتری در جامعه برخوردارند نسبت به سایر افراد بیشتر دچار هموروئید شده اند. بنابراین می توان گفت ژنتیک، عوامل ارثی و وضعیت اقتصادی از علت بروز هموروئید می باشد. به طور کلی هموروئید ۱۳٪ -۳۶٪ از جمعیت جامعه را تحت تاثیر قرار داده است. با این حال، این تخمین ها ممکن است بالاتر از میزان شیوع واقعی باشد زیرا ممکن است بعضی از افراد تمایل به خود درمانی و یا عدم مراجعه به پزشک داشته باشند ریسک فاکتورهای بروز هموروئید فشار و هر عاملی که باعث وارد شدن فشار به کانال و دهانه مقعد و یا متسع شدن عروق مقعد شود می تواند علت بروز هموروئید باشد.
فشار باعث گشاد و متسع شدن عروق خونی مقعد می شود. این فشار ممکن است به هر علتی بر ناحیه آنال وارد شود برخی از دلایل و عوامل خطرزا و علت بروز هموروئید شامل موارد زیر است چاقی و اضافه وزن: مطالعات نشان داده اند که چاقی و اضافه وزن می تواند علت بروز هموروئید باشد و خطر ابتلا به آن را افزایش دهد.
سابقه فامیلی: اگر افراد دیگری در خانواده شما هموروئید را تجربه کرده اند، به احتمال زیاد شما نیز به موارد مشابهی از هموروئید مبتلا خواهید شد.
خم شدن در هنگام حرکت روده ها و تخلیه روده: در هنگام دفع مدفوع و زمانی که در توالت به مدت طولانی نشسته اید در هنگام خم شدن در حین اجابت مزاج فشار به ناحیه آنال زیاد می شود و می تواند علت بروز هموروئید باشد.
اسهال یا یبوست مزمن: هم یبوست و هم اسهال می توانند مقدار زیادی; فشار روی رگهای رکتوم و آنال وارد کنند که با گذشت زمان می تواند علت بروز هموروئید باشد.
حرکات نامنظم روده یا بیماری سندرم روده تحریک پذیر: (IBS) این بیماری تقریباً از هر پنج نفر یک نفر را تحت تأثیر قرار می دهد و می تواند در حرکات روده اختلالاتی ایجاد کند. کولیت اولسراتیو، نوع نادر از IBS است و می تواند خطر هموروئید را افزایش دهد و علت بروز هموروئید باشد.
نشستن یا ایستادن به مدت طولانی: هر دو نشستن و ایستادن طولانی مدت می توانند باعث جمع شدن خون در ناحیه مقعد شوند و در نتیجه فشار بیشتری به رگهای آنال وارد شود و علت بروز هموروئید باشد.
باردار بودن یا زایمان کردن: باردار بودن فشار زیادی روی رگ های روده بزرگ رکتوم و آنال وارد می کند به ویژه در سه ماهه آخر بارداری که جنین وزن بیشتری دارد. همچنین در حین زایمان نیز به دلیل حرکات جنین و خروج نوزاد از رحم احتمال آسیب به محدوده تحتانی رکتوم و آنال زیاد است و علت بروز هموروئید است.
رژیم غذایی نامناسب و نخوردن فیبر کافی یا کم آبی بدن: رژیم غذایی کم فیبر می تواند منجر به افزایش حرکات روده و یا نامنظم شدن حرکات روده شود و خطر ابتلا به هموروئید را افزایش دهد و علت بروز هموروئید باشد. مصرف فیبرهای گیاهی مانند میوه، سبزیجات، آجیل و غلات و نوشیدن آب کافی به جمع آوری آب در مدفوع کمک می کنند، و آن را نرم تر و خروج آن را از روده آسان تر می کند.
استفاده بیش از حد از مسهل و روان کننده ها: استفاده زیاد از مسهل ها باعث اختلال در حرکات روده بزرگ می شود و یک علت بروز هموروئید است.
بلند کردن مداوم وزنه و یا اجسام سنگین: فشار به رگ های خونی آنال می تواند در نتیجه بلند کردن سنگین افزایش یابد، به خصوص اگر هنگام بلند کردن یک جسم سنگین نفس خود را نگه دارید از علت بروز هموروئید می باشد.
تغییرات هورمونی: تغییرات هورمونی ممکن است رگهای ناحیه آنال را شل و متسع کرده و همین امر باعث بوجود آمدن بواسیر می شود. تغییرات هورمونی و جسمی می تواند علت بروز هموروئید باشد زیرا باعث مشکلات گوارشی مانند یبوست یا اسهال می شود که خطر بواسیر را در فرد افزایش می دهد.
بیماریهای کبد و قلب: افرادی که از بیماری کبدی و / یا قلبی رنج می برند، اغلب; بیماری هموروئید در آنها مشاهده شده است.
بیماری کرون: بیماری کرون می تواند علت بروز هموروئید باشد. یک بیماری خود ایمنی است که دستگاه گوارش به ویژه روده باریک و روده بزرگ را تحت تاثیر قرار می دهد در این بیماری دستگاه گوارش دچار التهاب مزمن می شود. بیماری کرون به مرور زمان احتمال بروز هموروئید را افزایش می دهد مقاربت مقعدی: انجام آمیزش جنسی از طریق مقعد باعث ایجاد فشار و آسیب به عروق خونی ناحیه مقعد می شود و می تواند علت بروز هموروئید باشد
بروز اختلالات گوارشی می تواند عامل اصلی بیماری های نشیمنگاه نیز باشد. در اینجا به…
کیست مویی یکی از بیماری های رایج پوستی است که شیوع آن حدود 5 درصد…
تشخیص فیستول مقعدی اولین قدم برای درمان این بیماری است که اگر به موقع و…
بواسیر یا هموروئید واژهای است که در ذهن اکثر بیماران با درد و اختلال در…
آیا برای درمان شقاق مقعدی حتما باید به پزشک مراجعه کنم؟ بهترین دکتر شقاق را…
انواع بیرون زدگی مقعد ممکن است همراه با علائم دیگری بروز کند که به تشخیص…