دسته ها: کیست مویی

سینوس پیلونیدال

کیست پیلونیدال یا سینوس پیلونیدال یک کیسه کوچک پوستی در قسمت پایین کمر هست که داخل آن مو وجود دارد. این کیست به صورت یک منفذ پوستی کوچک نمایان می شود ولی گاهی اوقات فقط یک فرورفتگی حاوی مو می باشد. بیماری پیلونیدال به شکل یک آبسه حاد یا سینوس تخلیه شونده در ناحیه ساکروکوسیکس بروز می کند. این کیست مویی معمولا در انتهایی ترین نقطه ستون فقرات ایجاد می شود. پایلونیدال از کلمه ی لاتین pilus به معنی مو و nidus به معنی آشیانه گرفته شده است.از سن ۲۴-۱۵ سالگی رخ داده و بعد از سن ۴۰ سالگی  غیر شایع است .این بیماری در مردان شایع تر از زنان است. سینوس پیلونیدال گاهی بدون علامت بوده و فقط در معاینه سوراخ های ریز پوستی دیده می شود و گاهی ترشحات چرکی یا خونابه ای از این سوراخ ها خارج می شود. شیوع ۲۶ نفر در هر ۱۰۰۰۰۰ نفر است.

علایم سینوس پیلونیدال

ممکن است یک یا چند مورد از موارد زیر به عنوان علائم سینوس پیلونیدال در بیماران مبتلا به این بیماری بروز کند:

  • درد
  • قرمزی و التهاب
  • تب و لرز
  • ترشح چرک
  • در صورت عدم عفونت علامتی ندارد

درمان و جراحی سینوس پیلونیدال

درمان سینوس پیلونیدال یا کیست مویی در هر مرحله ای جراحی می باشد. به هیچ وجه درمان دارویی در سینوس مویی جواب نمی دهد و درمان دارویی درمان قطعی نیست. قبل از اینکه جراحی انجام گیرد برای آمادگی قبلی بیمار آنتی بیوتیک و بعد از جراحی هم آنتی بیوتیک داده می شود. اگر بافت بعد از اینکه برداشته شد محل جراحی  بخیه شود بافت پوست سریع تر جوش می خورد و سینوس پیلونیدال دوباره عود می کند  بهترین راه برداشتن سینوس پیلونیدال با لیزر می باشد.

تشخیص سینوس پیلونیدال همراه با علائم خونریزی و عفونت و سوراخ در انتهای کمر

لیزر سینوس پیلونیدال

لیزر سینوس پیلونیدال باید توسط یک متخصص جراحی و لیزر انجام شود. معمولا جراحان باتجربه و ماهر می توانند این کیست را با لیزر و به روش بسته جراحی کنند. جراحی بسته سینوس پیلونیدال با لیزر به روش پلاستیک انجام می شود. هرچند که جراحی بسته کیست مویی به روش فلپ نیز انجام می شود اما این نوع جراحی جای زخم بزرگی بر روی بدن بیمار به جا می گذارد.

لیزر کیست مویی یا سینوس پیلونیدال یک روش مطمئن با احتمال عود بسیار پایین و دوره نقاهت بسیار کوتاه می باشد. لیزر سینوس پیلونیدال در کلینیک تخصصی و تحت بی حسی اسپاینال انجام می شود. مدت زمان لیزر بیش از 40 دقیقه نخواهد بود و به طور سرپایی انجام می شود. یعنی بیمار بعد از لیزر سینوس نیازی به بستری در بیمارستان یا کلینیک ندارد و تنها یک شب در منزل استراحت می کند.

گزارش موارد سينوس پيلونيدال نافي تحت جراحي

واكنش گرانومات وز نسبت به نفوذ شفت مو از خارج به داخل اپيدرم، سينوس پيلونيدال نافي ناميده مي شود. بسياري از بيماران مبتلا به سينوس پيلونيدال نافي هرگز تحت اقدامات تهاجمي قرار نمي گيرند و بنابراين دربسياري از موارد، از بيماران نمونه پاتولوژي اخذ نمي شود. مك كلنتان ( ۲۰۰۰ )، مشاهده كلافه مو را يكي از روشهاي تشخيص باليني اين بيماري عنوان مي كند. مطالعه حاضر به گزارش مواردي كه به صورت پاتولوژيك يا باليني با۱۳۷۵ در بيمارستان بقيه ا… الاعظم تحت جراحي – تشخيص سينوس پيلونيدال نافي مطابقت داشت ند و طي سالهاي ۱۳۸۲قرار گرفته بودند، اختصاص دارد
روش بررسي : اين مطالعه به صورت گذشته نگر انجام شد و طي آن سينوس پيلونيدال نافي به صورت باليني و بر پايه گزارش خروج كلافه مو توسط بيمار (در تاريخچه باليني) و يا مشاهده كلافه مو توسط جراح(طي معاينه باليني يا حين عمل) تشخيص داده شد .

داده هاي دم وگرافيك(سن، جنس، شغل و محل سكونت )، باليني (نوع علايم و طول مدت علايم ) و ۱۳۷۵ در – درماني(نوع بيهوشي و طول مدت بستري ) ۵۶ بيمار مبتلا به سينوس پيلونيدال نافي كه در بين سالهاي ۱۳۸۲ بيمارستان بقيه ا… الاعظم تحت جراحي قرار گرفته بودند، بررسي شدند. ۲۴ سال بود. شايع ترين علايم ±۴/ ۱۲ سال و ۷ – يافته ها: محدوده و ميانگين (انحراف معيار ) سني بيماران به ترتيب ۴۰۴۳ %) بود. طول مدت بستري بيماران، ۱ تا ۱۰ / ۵۰ %) و خونريزي ( ۹ / ۹۴ %)، درد ( ۹ / بيماران به ترتيب شامل ترشح از ناف ( ۷ روز بود.
نتيجه گيري: مطرح نمودن تشخيص باليني سين وس پيلونيدال نافي احتمالاً مي تواند به تشخيص موارد بيش تري از بيماران مبتلا به اين بيماري كمك كند . به نظر مي رسد كه اين اقدام خواهد توانست تا شيوع واقعي اين بيماري را بيش تر از تصور قبلي مشخص كند

دکتر زهرا سعادتی

دکتر زهرا سعادتی اولین زن جراح در ایران که جراحی بیماری های نشیمنگاه با لیزر پرتوان را به طور تخصصی و ماهرانه انجام داده اند. ایشان فارغ التحصیل ۱۳۷۸سال از دانشگاه شهید بهشتی تهران و دارای بورد تخصصی می باشند. ایشان هزاران جراحی موفق با لیزر را طی سالیان طولانی انجام داده اند. تلفن ثابت تماس با مطب با پیش شماره تهران 22761600 و 22766853 و شماره موبایل و واتساپ 09120052674

نمایش دیدگاه ها

  • سلام من ۱۵سال سن دارم یه حفره کوچک بالای مقعدم وجود داره که بدون هیچ ترشحاتی هستش .در عین حال یه کیست یا غده ای هم در کنار و بالاتر از آن وجود داره اونم ترشحاتی نداره . فقط برخی مواقع هنگام دراز و نشت اون ناحیه درد میگیره میشه راهنمایی کنید؟

    • سلام . برای معاینه به پزشک مراجعه کنید تا درمان لازم را انجام دهند. برای جلوگیری از کیست مویی از نشستن طولانی پرهیز کنید و ناحیه مورد نظر همیشه شیو و تمیز باشد و یا لیزر مو های زاید انجام دهید. دکتر زهرا سعادتی

  • با سلام و خسته نباشید.من قبلا عمل کردم کیست رو‌...الان دو روزه یه جوش ریز انتهای کمرم زده و دست بهش بزنم یکم درد میگیره...ایا کیست مویی هست؟

    • سلام بله احتمال بروز کیست مویی وجود دارد. از مطب وقت ویزیت بگیرید. بعد از معاینه تشخیص نهایی اعلام خواهد شد.

  • سلام.خانم دکتر.من جنوب ایران زندگی میکنم.دخترم کیست مویی در ناحیه پایین کمرش داره وار عمل باز میترسه...در شهر ما هم پزشکی که بتونه با لیزر عمل بسته انجام بده وجود نداره..و به دلیل عدم داشتن محلی برای ماندن در تهران و هزینه‌های سنگین هتل .. میخواستم بدونم میشه معاینه رو به صورت آنلاین زحمتش رو بکشید و برای عمل نوبت بدید تا ما فقط برای اون زمان به حضورتون خدمت برسیم... با تشکر

  • سالام خانم دکتر من یک ساله عمل سینوس نافی انجام دادم اما باز با گذشت چند مدت باز عود کرده آیا برای درمان راهی وجود دارد؟

    • بله از مطب وقت ویزیت بگیرید. همچنین توصیه می کنم از الان اقدام به لیزر موهای زائد کنید. زیرا از بین بردن موهای زائد بهترین روش پیشگیری از بروز کیست مویی می باشد.

    • درود دکتر وقتتون بخیر
      مقالتون رو مطالعه کردم و الان یهویی متوجه این موضوع شدم ، من بیشتر از ی سال هست ک در ناحیه دو انگشت پایین تر از شروع باسنم ( لای باسنم) متوجه برجستگی خیلی کم با شعاعی ب قطر ی دونه نخود شدم اما حدس میزدم ی خال گوشتی معمولی باشه چون هیچ درد و سوزش و حس و اذیتی ندارم ، الان با خوندن ۲ مقاله راجب زیگیل و کیست ( با اینکه هیچ دردی ندارم ) حقیقتا استرس گرفتم نکنه مشکلی داشتم باشم ، ممنون میشم راهنماییم کنین ک چکار باید انجام بدم

      • جای نگرانی نیست. از یک متخصص بخواهید که برای شما سونوگرافی یا ام آر آی تجویز کنند. در این ناحیه معمولا کیست مویی بروز می کند. اگر کیست مویی عفونی و دردناک نشود اجباری برای جراحی یا لیزر کیست مویی وجود ندارد و درمان اورژانسی ندارد.

  • سلام سینوس نافی به طول ۱۷ میلیمتر با دارو درمان می شود یا حتما باید جراحی شود

    • معمولا سینوس ها با دارو درمان قطعی نمی شوند و لازم است طبق نظر متخصص اقدام نمایید.

  • با درود با توجه به سوال و جوابهای موجود، کمک وراهنمایی خوبی جهت تصمیم گیری مناسب به بیمار می دهد. من هم سوالم را مطرح کرده منتظر جوابم

منتشر شده توسط
دکتر زهرا سعادتی

مقالات اخیر

  • بیماری های گوارشی

اختلالات و بیماری های گوارشی شایع

بروز اختلالات گوارشی می تواند عامل اصلی بیماری های نشیمنگاه نیز باشد. در اینجا به…

جولای 3, 2024
  • کیست مویی

درمان کیست مویی چگونه انجام می شود؟

کیست مویی یکی از بیماری های رایج پوستی است که شیوع آن حدود 5 درصد…

ژوئن 11, 2024
  • فیستول

تشخیص فیستول مقعدی و شناسایی مسیرهای آن

تشخیص فیستول مقعدی اولین قدم برای درمان این بیماری است که اگر به موقع و…

می 20, 2024
  • اطلاعات عمومی پزشکی

وازلین برای درمان هموروئید و یبوست، ساده اما موثر!

بواسیر یا هموروئید واژه‌ای است که در ذهن اکثر بیماران  با درد و اختلال در…

می 14, 2024
  • شقاق یا فیشر مقعدی

بهترین دکتر شقاق

آیا برای درمان شقاق مقعدی حتما باید به پزشک مراجعه کنم؟ بهترین دکتر شقاق را…

آوریل 30, 2024
  • هموروئید یا بواسیر

انواع بیرون زدگی مقعد علت و درمان

انواع بیرون زدگی مقعد ممکن است همراه با علائم دیگری بروز کند که به تشخیص…

آوریل 23, 2024