زگیل تناسلی در بارداری می تواند به یکی از نگرانی های مهم مادران باردار تبدیل گردد. به خاطر محدودیتهای مصرف دارویی که در دوران بارداری وجود دارد مدیریت برخی بیماری ها متفاوت تر یا سخت تر از حالت معمولی می گردد. ما در این مقاله به تاثیر و عوارض زگیل تناسلی در دوران بارداری و همچنین روشهای درمان و مدیریت آن خواهیم پرداخت.
زگیل تناسلی جزء عفونتهای مقاربتی محسوب می شود که توسط نوعی ویروس انسانی با نام اختصاری (HPV) ایجاد می گردد. این ویروس از طریق شریک جنسی فرد به او منتقل می شود. زگیل تناسلی از لحاظ ظاهری به شکل یک عارضه پوستی گوشتی تا تاول مانند ظاهر می گردد.
زگیل تناسلی در دوران بارداری به دلیل تغییرات هورمونی و همچنین تعدیل سیستم ایمنی بدن فرصت بیشتری برای ظهور و بروز پیدا می کند. تحت شرایط بارداری برخی از زگیل های تناسلی اندازه ای بیشتر از حالت معمولی به دست می آورند.
خوشبختانه در بیشتر موارد زگیل تناسلی در دوران بارداری خطر جدی برای جنین و مادر ایجاد نمی کند و با دستور پزشک و برخی اقدامات می توان این بیماری را به خوبی مدیریت کرد. با این وجود برخی از عوارض احتمالی زگیل تناسلی در بارداری به شرح زیر است:
با این وجود شواهد نشان می دهد که زگیل تناسلی باعث سقط جنین یا مشکلات جدی در هنگام زایمان (در بیشتر موارد) نمی گردد. برای پیشگیری از عوارض احتمالی زگیل تناسلی به خصوص در حین زایمان بهتر است یک معاینه پزشکی داشته باشید. البته معاینات پزشکی برای کسانی که سابقه زگیل تناسلی دارند بسیار ضروری است تا در صورت لزوم اقدامات درمانی متناسب برای آنها صورت گیرد.
برای کاهش و محو زگیل تناسلی داروهای مختلفی در دسترس هستند. با این وجود بیشتر آنها را نمی توان برای درمان زگیل تناسلی در دوران بارداری استفاده نمود.
در صورت صلاحدید پزشک درمان زگیل تناسلی در دوران بارداری می تواند به صورت درمانهای موضعی پیگیری شود. درمانهای موضعی غالبا برای حذف زگیلهای تناسلی تجویز می گردند که پزشک احتمال می دهد در روند زایمان اختلال ایجاد می کنند. این درمانها شامل موارد زیر میگردند:
تمامی این روشهایی که برای درمان زگیل تناسلی در دوران بارداری برشمردیم، درمانهای فیزیکی و موضعی محسوب می گردند و روی خود ویروس تاثیری ندارند.
زگیلهای تناسلی خارجی می توانند به راحتی توسط متخصص و فقط با معاینه فیزیکی شناسایی و تشخیص داده شوند. اما شرایط تشخیص زگیلهای تناسلی داخلی (مانند زگیلهای تناسلی داخل واژن) قدری پیچیده تر می باشد. این زگیلهای تناسلی برای تشخیص به آزمایشات بیشتری نیاز دارند از جمله:
به طور کلی زگیلهای تناسلی به صورت تکی یا گروهی می توانند در محلهای زیر ایجاد شوند:
از لحاظ ظاهری زگیلهای تناسلی می توانند سفت یا نرم و به رنگ قرمز، سفید، همرنگ پوست یا کمی تیره تر از پوست اطراف خود باشند. در هر حال تشخیص قطعی باید توسط پزشک صورت گیرد.
مدیریت و درمان زگیل تناسلی در دوران بارداری به دلیل منع مصرف دارویی متفاوت از شرایط معمولی است. به توجه به اینکه در بیشتر موارد زگیل تناسلی خطری را متوجه مادر و جنین نمی کند می تواند بدون درمان باقی بماند. با این وجود در برخی شرایط مثلا اندازه بزرگ زگیل تناسلی یا موقعیت آن پزشک ممکن است دستور به حذف زگیل با روشهایی مثل جراحی یا لیزر درمانی دهد.
بروز اختلالات گوارشی می تواند عامل اصلی بیماری های نشیمنگاه نیز باشد. در اینجا به…
کیست مویی یکی از بیماری های رایج پوستی است که شیوع آن حدود 5 درصد…
تشخیص فیستول مقعدی اولین قدم برای درمان این بیماری است که اگر به موقع و…
بواسیر یا هموروئید واژهای است که در ذهن اکثر بیماران با درد و اختلال در…
آیا برای درمان شقاق مقعدی حتما باید به پزشک مراجعه کنم؟ بهترین دکتر شقاق را…
انواع بیرون زدگی مقعد ممکن است همراه با علائم دیگری بروز کند که به تشخیص…