خال ها لکه ها یا زایده های رنگی در اندازه و شکل های مختلف هستند و رنگ خال به دلیل وجود سلول های مخصوصی که با تولید رنگ دانه رنگ ویژه خال را به وجود می آورد. معمولا به رنگ قهوه ای یا قهوه ای تیره یا مشکی دیده می شود . خال ها به شکل ها و اندازه های مختلف و به صورت منفرد و یا گروهی وجود دارند.
طبقه بندی خال ها بر اساس ایجاد کننده خال می باشد که به چهار نوع تقسیم می شوند: همانژیوم و خال عروقی خال ملانوسیتیک – خال اپیدرمیک – خال بافت همبند
یکی از خال های شایع خال ملانوسیتی است که در واقع یک تومور خوش خیم محسوب می شود که حاصل تکثیر سلول های رنگ دانه ساز (ملانوسیت) می باشد.
خال های صورت و بدن تیره رنگ و یکدست می باشد و معمولا از پوست بیرون می زنند. برخی از خال ها رنگ و لبه نا منظمی دارند تبدیل این خال ها به سرطان پوست ملانوم نسبت به خال های معمولی بیشتر است. با گذشت زمان خال ها به آرامی تغییر می کنند و بزرگتر و کم رنگ تر می شوند.
خال گوشتی مادر زادی ـ خال گوشتی غیر معمول خال گوشتی بر روی پوست رشد کرده و رنگ آن از رنگ طبیعی پوست تا قهوه ای یا مشکی را شامل می شود. خال گوشتی ممکن است در هر نقطه از پوست به صورت تکی یا گروهی ایجاد شود. علت ایجاد خال های گوشتی سلول های پوستی هستند که در یک نقطه تجمع می کنند این سلول ها در ابتدا به رنگ طبیعی پوست هستند و به مرور زمان و در نتیجه قرار گرفتن در برابر نور خورشید یا در زمان بارداری تیره تر می شوند
بیمارانی که خال سرطانی دارند جراحی تنها راه موثر برای برداشتن خال است .اما افرادی به دلایل زیبایی می خواهند خال خود را بردارند روش های جراحی- لیزر یا استفاده از کرم های برطرف کننده خال برای برداشتن خالها استفاده می شود.
کرم ها و چسب های مخصوصی برای برداشتن خال صورت و بدن وجود دارد و اکثرا حاوی سرخ بن هستند که ماده طبیعی برای برداشتن خال محسوب می شود. که باعث می شود ناحیه انتهای خال ملتهب شود و خال کم رنگ می شود و می افتد.
استفاده از لیزر باعث می شود بیمار درد کمتری را احساس کند . استفاده از لیزر بیشتر مناسب خال های صاف و قهوه ای یا سیاه رنگ است ولی برای خال های بسیار بزرگ یا خال هایی که از پوست بیرون زده اند مناسب نیست. برداشتن خال به طور کامل معمولا بین یک تا سه جلسه درمان نیاز دارد.
روش برداشتن خال با لیزر از روش هایی است که عموما توصیه می شود . نور لیزر مستقیما به خال تابیده می شود که خال را گرم می کند و در نهایت می ترکاند. این روش بدون درد است و نیازی به برش پوست یا بخیه نیست . پوست جدید زیر خال بسیار حساس و ملتهب است و نباید در معرض آفتاب قرار گیرد. و حداقل به مدت یک ماه و نیم از کرم ضد آفتاب استفاده شود.
حتما توسط پزشک و با معاینات بالینی و تشخیصی برای خوش خیم و یا بدخیم بودن نوع خال اقدام کنید. اگر در بدنتان زخمی ایجاد شود و جای آن زخم باقی بماند و در آن قسمت گوشت اضافه ایجاد شود حتما باید به پزشک معالج مراجعه کنید.
ممکن است پزشک شما تشخیص دهد که برداشتن خال شما با جراحی غیر ضروری باشد می توانید صرف نظر کنید و یا از طریق لیزر و دستگاه های رادیوفرکویسی که با ظرافت خاصی و بدون نیز به بخیه و بدون اسکار ( باقی ماندن جای زخم ) خال ها را بردارید.
قیمت برداشتن خال با لیزر بسته به محل خال و یا تعداد و حجم خال متغییر است اما به طور معمول حدود ۲۰۰ هزار تومان به بالا می باشد. برای اطلاعات بیشتر با مطب خانم دکتر سعادتی تماس بگیرید.
بروز اختلالات گوارشی می تواند عامل اصلی بیماری های نشیمنگاه نیز باشد. در اینجا به…
کیست مویی یکی از بیماری های رایج پوستی است که شیوع آن حدود 5 درصد…
تشخیص فیستول مقعدی اولین قدم برای درمان این بیماری است که اگر به موقع و…
بواسیر یا هموروئید واژهای است که در ذهن اکثر بیماران با درد و اختلال در…
آیا برای درمان شقاق مقعدی حتما باید به پزشک مراجعه کنم؟ بهترین دکتر شقاق را…
انواع بیرون زدگی مقعد ممکن است همراه با علائم دیگری بروز کند که به تشخیص…
نمایش دیدگاه ها
وقتی خال رو برمی دارید رنگ چشم هم عوض میشه
سلام از لحاظ فیزیولوژیک رنگ چشم ارتباطی با خال ندارد. برخی بیماران که خال اطراف چشم و ابرو را برمیدارند احساس می کنند که چهره آنها روشن تر شده است. به هر حال وجود خال تیره در صورت منجر به تیره دیده شدن پوست و یا چشم می شود.
سلام
ببخشید میشه خال همانژیوم که روی pip انگشتان دست هست رو با لیزر پلاسما برداریم؟
سلام من از لیزر پرتوان جراحی استفاده می کنم و برای برداشتن خال های ریز روی دست کاربرد ندارد.