کیست مویی یکی از بیماری های پوستی است که در برخی از افراد پر مو به وجود می آید. کیست مویی معمولا در قسمت بالای شکاف باسن بوجود می آید. ابتلا به این بیماری دلایل گوناگونی همچون پرمویی، داشتن موهای ضخیم، چاقی، نشستن های طولانی، اختلالات هورمونی و … می تواند داشته باشد. گاهی در برخی از بیماران، یکی از اعضای خانواده آنها سابقه ابتلا به این بیماری را در گذشته داشته است. بنابراین برای این دسته از افراد این سوال به وجود آید که آیا کیست مویی ارثی است یا نه. برخی از محققان در جواب این سوال که آیا کیست مویی ارثی است یا نه، جواب این سوال را به وجود برخی از ژن ها در خانواده ها مربوط می دانند که از نسلی به نسل دیگر در افراد خانواده به ارث می رسد. این عوامل عبارتند از:
که یکی از عوامل مهم در به وجود آمدن کیست مویی است، می تواند از والدین به ارث برده شود. این گروه برای جلوگیری از ابتلا به کیست مویی همواره باید موهای زائد را از بین ببرند.
چاقی یکی از عواملی است که می تواند به صورت ژنتیکی به افراد انتقال داده شود. چاقی یکی از عوامل موثر در ابتلا به کیست مویی است و محققان دریافته اند که رابطه متقابلی بین چاقی و ژنتیک وجود دارد. بنابراین این گروه باید بیشتر مراقب رژیم غذایی خود باشند. در واقع بیش از ۲۴۰ ژن در بدن وجود دارد که می توانند بر روی اندازه بدن تاثیر بگذارند.
این مورد یکی از عواملی است که ممکن است شانس ابتلا به کیست مویی را در افراد افزایش دهد. شکل بدن نیز یکی از عواملی است که ممکن است از والدین به ارث برده شود.
برخی از افراد دارای پوست های حساس و دارای منافذ باز هستند که همین امر باعث شده است این دسته از افراد بیشتر در معرض ابتلا به کیست مویی باشند. نوع پوست یکی از خصوصیاتی است که معمولا از والدین به ارث برده می شود. در واقع ژن ها نقشی اساسی در نوع پوست دارند.
با این وجود باز هم نمی توان خیلی دقیق گفت که آیا کیست مویی ارثی است یا نه. اما افرادی که خصوصیات و عوامل ذکر شده را به ارث ببرند، خیلی بیشتر از بقیه افراد در معرض ابتلا به کیست مویی قرار دارند. بنابراین در صورت داشتن یکی از شرایط ذکر شده، بهتر است از روش های پیشگیری مانند موزدایی، تمیز نگه داشتن پوست، کاهش وزن و تحرک استفاده نمود تا درصد ابتلا به این بیماری کاهش یابد.
محققان تحقیقاتی را بر روی ۶۰۰ نفر که مبتلا به کیست مویی بوده اند، انجام داده اند که به جواب این سوال برسند که آیا کیست مویی ارثی است یا نه. حدود ۱۲ درصد این افراد کسانی بودند که برادر یا پدر آنها به این بیماری مبتلا شده بودند.
نتیجه تحقیقات نشان داد که این دسته از افراد معمولا در سنین جوانی به این بیماری دچار می شوند و احتمال عود کردن مجدد این بیماری در ۲۵ سال بعد نیز برای این افراد وجود دارد.
شواهد نشان می دهد که کیست مویی حداقل به صورت جزئی تحت تاثیر عواملی است که به صورت ژنتیکی به ارث برده می شوند. بنابراین افرادی که سابقه ابتلا به کیست مویی در خانواده آنها شایع است به موارد زیر دقت کنند:
بروز اختلالات گوارشی می تواند عامل اصلی بیماری های نشیمنگاه نیز باشد. در اینجا به…
کیست مویی یکی از بیماری های رایج پوستی است که شیوع آن حدود 5 درصد…
تشخیص فیستول مقعدی اولین قدم برای درمان این بیماری است که اگر به موقع و…
بواسیر یا هموروئید واژهای است که در ذهن اکثر بیماران با درد و اختلال در…
آیا برای درمان شقاق مقعدی حتما باید به پزشک مراجعه کنم؟ بهترین دکتر شقاق را…
انواع بیرون زدگی مقعد ممکن است همراه با علائم دیگری بروز کند که به تشخیص…
نمایش دیدگاه ها
متاسفانه کل خانواده پدری من دچار بیماری کیست مویی شدن و متاسفانه منم دیروز متوجه شدم که کیست مویی دارم فکر کنم ارثی باشه چون واقعا چیز دیگه ای با عقل جور در نمیاد
اگر موهای زائد این ناحیه را به درستی از بین ببرید و یا لیزر موهای زائد را انجام دهید به این بیماری مبتلا نمی شوید.